Razprava o beli magiji

 

Bela magija je bila napisana kot priročnik in vodnik vsem, ki se pričenjajo odzivati ali se odzivajo klicu svoje duše. Knjiga nas s pomočjo 15 Pravil magije seznani z naravo zavesti duše. Pelje nas skozi nivoje naše zavesti, od mentalnega in čustvenega, do vitalnega in fizičnega. Vsak od teh nivojev zavesti ima svoje zakonitosti, ki jih moramo osvojiti ter se naučiti samoobvladovanja, kot tudi svoje pasti, ki nas na naši razvojni poti zlahka speljejo na stranpota in zaslepijo. Nekatere izmed tem, ki se jih dotika so: znanost diha, prebujanje centrov ali čaker, obvladovanje in uravnovešanje čustev, uporaba energije, narava treh človekovih principov in še mnogo več.

Knjiga nas usmerja, kako korak za korakom osvojiti vse tesnejši stik z dušo in Hierarhijo, obenem pa poudarja, da zgolj znanje ni dovolj. To je potrebno preliti v praktično izkustvo in svoje življenje posvetiti služenju svetu.

 

Bela Magija Slika knjige

651 strani
Trda vezava
 
Cena: 54€

15 pravil bele magije

Skrivnosti obvladovanja čustvenega telesa

Narava človekove duše

Ustvarjalne moči

Znanost diha

Ezoterična zgradba človeka

Prebujanje centrov oziroma čaker

 

 Naročilo

Trnova pot

Pot učenca

Učenstvo je eno izmed najtežjih obdobji v razvoju človeškega bitja. Na to pot stopimo, ko se vse bolj zavestno pričnemo odzivati na klice duše in postopoma izstopimo iz povsem osebnostne zavesti v skupinsko zavest ali zavest duše. Bela magija predstavlja umetnost navezovanja stika z dušo in zlivanja z njo. Knjiga Bela magija je tako nepogrešljiv priročnik za vse, ki v svojem srcu čutijo povezanost s človeštvom in odgovornost, da doprinesejo k boljši in svetlejši prihodnosti.

C3 chakre in aura

Ezoterična zgradba človeka

Moderna pojmovanja o tem, kaj človek je, so večinoma omejena samo na njegovo telesno in duševno plat. Bela magija nas popelje v raziskovanje globin človeškega bitja. Tako spoznamo njegove tri vidike, principe in telesa, prek katerih se izraža, centre eteričnega telesa in naravo egoičnega lotosa oziroma telesa duše. Velike pozornosti je deležna astralna ali čustvena raven, katere obvladovanje danes za večino predstavlja naslednji korak na poti njihovega razvoja. 

J23 Glava telo srce um

O naravi in obvladovanju astralnega telesa

Astralno telo je eno od treh nižjih človekovih teles. Smo na razvojni stopnji, kjer astralno telo predstavlja osrednji zaznavni mehanizem in močno pogojuje človekovo delovanje. Nenehno smo podvrženi nihanjem med nasprotnimi poli sreče in nezadovoljstva, veselja in žalosti, poguma ter strahu. Je prva knjiga, ki je javnosti razkrila ezoterični pristop k obvladovanju eteričnega telesa in s tem k umiritvi čustvenih nihanj.

Vodnar

O novi dobi in novih oblikah služenja

Bela magija spada med prva dela opusa, ki je nastal v sodelovanju Djwhal Khula in Alice Bailey. Eden osrednjih namenov njunega sodelovanja je spodbujanje oblikovanja nove duhovne kulture, ki bi človeštvo popeljala v novo dobo oziroma dobo vodnarja in omogočila razcvet sodelovanja, neškodljivosti, zavedanja o obstoju Hierarhije oziroma kraljestva duš, sodelovanja z ustvarjalnimi kozmičnimi silami in oblikovanja novih, primernejših oblik človeške ustvarjalnosti in služenja.

Prirocnik bele magije

Temeljni priročnik za učence ezoterike

Širino tem, ki jih obdela Bela magija je težko povzeti. Mnogo proučevalcev zbirke Modrih knjig jo smatra za eno pomembnejših knjig. V njej tako najdemo sestavke o kozmičnih energijah in žarkih, o ezoterični astrologiji, o oblikovanju miselnih oblik, o principih prebujanja centrov, o pravilnem ustvarjalnem delovanju, o odrešitvi in o prihodnosti. Predstavlja temeljni priročnik za vse naprednejše študente ezoterike in pripravnike za iniciacijo.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.