Ezoterično zdravljenje

 

Ezotericno zdravljenje

V moderni dobi je prišlo do izjemnega intelektualnega in znanstvenega razcveta. Ta razvoj je, skupaj z željo, da bi razumeli in posledično obvladali bolezni človekovega fizičnega mehanizma, popolnoma spremenil pristop k zdravljenju in podobo medicine. Z analitičnim pristopom in razvojem tehničnih pomagal, ki so nam omogočila zaznavo in vpogled v nedostopne nivoje delovanja človekovega mehanizma, smo razvili novo, sodobno medicinsko znanost, ki temelji predvsem na poznavanju strukture fizičnega telesa in notranjih odnosov med njegovimi sestavnimi deli.

Na krilih novih spoznanj smo tako zanemarili tisto notranjo, bolj subjektivno in napravam nezaznavno komponento človekove duševnosti. Zanemarili smo vidik duše, to je tisto silo, ki organizmu daje življenje in vse njegove dele povezuje v enovito soodvisno celoto. S tem smo še poglobili razkol med dušo in telesom, ki je bil tako značilen za preteklo dobo.

Žal brez upoštevanja obeh človekovih plati, notranje subjektivne in zunanje fizične, ter njune povezanosti in soodvisnosti, celovito zdravljenje in zdravje nista možna. Prav celovita in celostna obravnava človeka pa je pristop, ki ga ima ezoterično zdravljenje. Z upoštevanjem ne le fizičnega telesa, ampak tudi človekovih energijskih teles in duše, ezoterično zdravljenje povezuje znanja sodobne medicine, psihologije ter starodavnih znanosti o centrih in človekovih energijskih telesih ter duši.

 

Pristop ezoteričnega zdravljenja

BN Povezovanje z dušoEzoterično zdravljenje ima drugačen pristop od sodobne medicine. Temelji na znanju o človekovem energijskem mehanizmu in odnosih med različnimi nivoji zavesti v človeku. Upošteva človekov položaj na razvojni poti in dejstvo, da v ozadju človeškega bitja stoji duša, ki predstavlja prototip njegove popolnosti ter inteligenco in energijo, ki vsakega posameznika vodi po lestvi razvoja in širitve zavesti.

Ezoterično zdravljenje uporablja predvsem dve energiji:

 • Energija ljubezni. Ta energija se na fizični ravni izraža kot sila povezovanja in usklajevanja. V svoji čisti obliki je našim običajnim čutilom nezaznavna, lahko pa jo občutimo v globoki meditaciji. Njen vir je duša. Iz duše se energija ljubezni preko naših energijskih teles zliva v vitalno energijsko telo, kjer poskrbi za pravilno porazdelitev vitalne energije in zdravo ter usklajeno delovanje organizma. To je primarna energija ezoteričnega zdravljenja.
 • Vitalna energija. Poznamo jo pod številnimi imeni, kot so prana, či, življenjska energija ali bioenergija. Ta energija je odgovorna za živost vsakega organizma. Obstaja povsod in v vsemu. Pravilno delovanje in zdravje organizma je odvisno od njegove sposobnosti, da absorbira vitalno energijo in da ta pravilno zakroži po njem. V človekovem fizičnem organizmu je prana povezana z dvema procesoma, dihanjem (absorbcija) in srcem oziroma krvnim obtokom (porazdeljevanje). To je sekundarna energija ezoteričnega zdravljenja.

Ezoterični zdravilec za usmerjanje energije uporablja moč uma oziroma pozornosti. S svojo razvito sposobnostjo stopanja v stik z virom energije ljubezni, ki je duša, to energijo nato odpošlje pacientu. Odposlana energija ljubezni okrepi povezavo med pacientovo dušo in njegovimi vitalnimi energijami. S tem pride do njihove reorganizacije ter ponovne vzpostavitve pravilne porazdelitve in vitalnega utripa. Posledično se izboljša tudi zdravje fizičnega telesa.

 

Psihološki učinki ezoteričnega zdravljenja

Brezčasna modrost uči, da je človek vozlišče petih energij (prisotni sta sicer tudi 2 višji, ki pa se tičeta predvsem višje evolucije). Te so:

 1. Energija duše.
 2. Energija uma.
 3. Energija čutenja.
 4. Energija vitalnosti.
 5. Energija fizičnega telesa.

Žarki in energijska telesa

Vse te energije so povezane z našo zavestjo. So nosilec naše zavesti in njenih izrazov kot nagonski vzorci, hrepenenja, želje, čustva in občutki, intelekt in mišljenje ter intuicija oziroma višji um. Vsako od teh stanj zavesti je povezano z enim ali več od petih energij oziroma energijskih nosilcev, ki jih včasih imenujemo tudi energijska telesa. Naša zavest je tisto, kar izkuša skozi te energijske nosilce. Stanje teh nosilcev pogojuje našo zavest. Obenem pa naša zavest nenehno deluje na energije teh nosilcev oziroma energijskih teles in jih nenehno oblikuje in organizira. Vsaka misel, vsak občutek, vsako dejanje, vsak odnos z zunanjim svetom, zavesten ali nezaveden, vsak utrip našega življenja in gib, ki ga storimo, vsaka odločitev, vsaka beseda in vsako dejanje vnese v te energije določen vzorec. Številni vzorci, ki jih vnašamo v naša energijska polja vanje vnašajo nered, konflikt, napetost, zastajanje. Posledice tega so razvidne v naši duševnosti, na koncu pa se vse, brez izjeme, odrazijo tudi v delovanju našega fizičnega telesa. Naše notranje stanje zavesti vsekakor še kako vpliva na zdravje našega fizičnega telesa.

Ključ do dobrega zdravja in počutja je v odpravljanju konflikta med omenjenimi notranjimi energijami in v uglašenosti med njimi. Vsak od nas je edinstveno bitje z zgolj njemu lastno dinamiko notranjih energij. Doseganje harmonije med notranjimi energijami je za vsakogar drugačno in odvisno od številnih psiholoških in okolijskih dejavnikov. Kljub silni zapletenosti naših energij in z njimi povezanih psiholoških vzorcev pa je v vsakem od nas prisoten nadzorni mehanizem, ki natančno ve, kje se nahaja težava in kako jo odpraviti. Ta mehanizem, ki je dejansko visoka inteligenca in naš tihi čuvar, je duša oziroma višji jaz.

Eterično telo

Eterično telo aura

Temelj ezoteričnega zdravljenja je zato povezovanje z omenjeno inteligenco duše in vzpostavljanje čvrstejšega oprijema energije duše nad nižjimi štirimi energijami. To vanje vnese potreben red, uravnanost in uglašenost, učinki pa so tako psihološki, kot tudi fizični, in sicer:

 • Izboljšanje počutja
 • Umiritev in sprostitev
 • Psihološka stabilizacija
 • Spodbuditev pretoka življenjske energije
 • Krepitev naravnih zdravilnih moči fizičnega telesa
 • Boljša odpornost
 • Večja možnost za ozdravitev
 • Preprečevanje psiholoških in fizičnih težav – preventiva.

Z ezoteričnim zdravljenjem poskrbimo za nežno pomoč duši človeka, da ta učinkoviteje prodre do nižjih energij in jim preda višjo noto ter potrebno uglasitev. Prejemnik ezoteričnega zdravljenja s tem dobi priložnost, da si na novo uredi notranje energije in vzorce ter da v svojem življenju in razvoju odpre novo poglavje in zapusti stare omejitve, kar pa seveda mora storiti sam in hote. Ezoterično zdravljenje mu je zgolj v pomoč.

Več o principih zdravljenja je zapisano v knjigi Ezoterično zdravljenje. Na tej povezavi si lahko ogledate tudi več o metodi Skupinskega zdravljenja, ki jo razvijamo. Ena najboljših metod, kako izboljšati svoje zdravje je, da postanemo zdravilci in pomagamo drugim.

Ezotericno zdravljenje vezava Final2

Ezoterično zdravljenje

631 strani
Trda vezava
 
48 €

Bela Magija Slika knjige

Razprava o beli magiji

651 strani
Trda vezava
 
54 €

 

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.